Lezersreacties

Hieronder staan reacties op het Verhaal van Pieterrr. Als u ook wilt reageren kunt u dit doen onderaan deze pagina.
Alvorens uw bericht op de site wordt gezet, wordt u eerst om toestemming gevraagd om (een deel van) de tekst te plaatsen, met naam en plaatsnaam.

Oktober 2018
 
Als ik zo tussen de regels door lees dan zie ik een man 
Die ooit eens verschrikkelijk gebeten is in zijn jonge leven 
En hunkert naar een verloren gegane geborgenheid 
Maar daar is die angst voor pijn, altijd die angst 
Die hem doet blazen, grommen, bijten 
Drugs bieden hem soms de illusie van vernieuwde geborgenheid 
Even maar, tot de kille werkelijkheid hem weer  neermaait 
Later vindt hij in de natuur een zekere, meer reële, geborgenheid 
En die natuur wordt hem zeer dierbaar 
Maar zie, die natuur wordt ook gekwetst, gebeten, net als hij 
En hij moet die verdedigen, zoals hij zichzelf verdedigde 
Blazen, grommen, bijten 
Op het eind van zijn leven 
Op de drempel naar een andere werkelijkheid 
Lijkt daar even het loslaten van zijn oude angsten 
Het toestaan van liefde 
En de groei van een vertrouwen 
Wat zo nodig is voor dat gevoel van geborgenheid 

En tussen de regels door lees ik niet het verhaal van Pieter 
Maar mijn eigen verhaal en van allen die zijn gebeten en verwond in het leven.
 
Anoniem (naam bij de redactie bekend)
 

 

Het verhaal van Pieterrr nu ook in de bibliotheek verkrijgbaar!

https://www.bibliotheek.nl/catalogus/titel.413366847.html/het-verhaal-van-pieterrr/

 


Dit boekje is van het begin tot het einde, aangrijpend, indrukwekkend en oprecht. Ik ben blij dat je ook DIT boekje geschreven hebt. Zo heb ik de bijzondere Pieter een beetje leren kennen en leert het mij dat het soms anders kan zijn als je denkt. Dank je wel voor deze wijze les.
Loes Schraven, Sterksel

Een oprecht geschreven verhaal en een mooi eerbetoon aan mijn lieve broer. Pieter was een bijzondere man.
Gerry de Haan, Grijpskerk

In een keer uitgelezen. Heel mooi. Ontroerend soms, zonder dat het larmoyant wordt.
Caspar Janssen, Amsterdam

Een prachtig geschreven boekje. Vaak gegniffeld om de uitlatingen van Pieter en ook hoe dat is opgeschreven. Pieter, recht toe recht aan. Geen blad voor de mond nemend. Heerlijk om te lezen.
Piet Kerssies uit Beilen (oud-medewerker Staatsbosbeheer)

Het boek leest makkelijk & uitnodigend. Vlotte schrijfstijl met de nodige humor. Complimenten voor hoe u boosheid, desillusie, zelfreflectie en hoe om te gaan met grote teleurstellingen, woorden geeft. U hield hem een spiegel voor, met veel respect.
Els, Bussum

… U schrijft over Pieter, over zowel uw positieve als uw negatieve ervaringen. Uw boek boek leest daarmee als een zeer oprecht verhaal. Het Parket-Generaal heeft een kast waarin medewerkers boeken kunnen uitwisselen. Uw boek is daaraan naar mijn mening een waardevolle toevoeging.
Mr. H. Vreugdenhil, College van Procureurs-generaal, Openbaar Ministerie, Den Haag

Dankjewel voor het mooie verhaal van Pieter.
Afzender onbekend.

Wat een mooi en ook aandoenlijk monumentje. Het soort vergelijkingen als deze, opgetekend vanuit de gevangenis: ‘Toen ik herder en vrij was, flitsten de konijnen in vrijheid om mij heen. Nu zit ik vast en bouw ik gevangenissen voor konijnen.’ bevielen me zeer.
Frank van den Brink, Amsterdam

Knap als je uit zo’n puinhoop van een leven toch nog een behoorlijk leven kan opbouwen. Dank je wel voor het opschrijven van zijn levensverhaal. Mooi om te weten dat hij heeft bestaan.
Petra de Goeij, Gaast

Boeiend te lezen hoe iemand die zo schuurt met wat als ‘normaal’ wordt gezien, toch een zinvolle bijdrage aan de maatschappij kan vervullen.
Allard Bijlsma, Ede

Een boekJE dat evenveel indruk maakt als een goed BOEK van 600 pag’s of meer. Op formidabele wijze is het leven van Pieter weergegeven. Wat goed te lezen hoe Pieter in de natuur, in de roofvogels een onderwerp en een vitale activiteit gevonden heeft waarin hij zichzelf een doel in het leven kon stellen.
AnneMarie van Diepenbeek, Veghel

Wat een bijzonder monument voor een bijzonder mens. Ontroerend geschreven.
J. Huizinga, Borne

Prachtig hoe je door middel van al die brieven en mails deze gecompliceerde kleurrijke persoonlijkheid op papier laat leven, menselijk, kritisch en emotioneel zonder klef te worden.
Threes Anna Schreurs, Texel

Een heel mooi portret dat appelleert aan de menselijke neiging om snel te oordelen, snel onze medemens in een hokje te stoppen, met vaak diskwalificatie tot gevolg. Des te indrukwekkender vond ik de liefde en het inlevingsvermogen dat uit dit verhaal spreekt en voor de wijze waarop jullie Pieter, ondanks zijn uitspattingen en vaak ongetemde agressie steeds als een mens zijn blijven zien, hem de waarheid zeiden, maar nooit afwezen.
Piet van den Hout, Tilburg

Je hebt er een mooi monument van gemaakt, als een waar roofvogelaar geobserveerd zonder te oordelen. Dank voor het delen van deze bijzondere waarneming.
Simone van der Sijs, Nieuwe Pekela

Een indrukwekkend verhaal.
Jan van Dijk, Zwolle

Een prachtig boek, vol empathie.
Evert Walsch, Nijmegen

Het verhaal van Pieter raakte mij, het ontroerde en het schuurde. Ik herinner mij de krantenberichten van lang geleden vagelijk en ben blij dat jij van Pieter een mens gemaakt hebt, in plaats van een krantenbericht.
Henk van Netten, Blijdenstein Ruinerwold

Wat een ontroerend monument!! Zo te lezen heeft hij buiten in het veld in elk geval veel gelukkige momenten gekend. Dat er dan zo’n mooi boekje over hem verschijnt, waarin zijn zwakheden maar vooral ook zijn kracht mooi in verwoord wordt, hij zou eens moeten weten.
Kees Camphuysen, Ten Hoorn

Ik heb het boek in 1 keer uitgelezen. Het is werkelijk prachtig en een eerbetoon aan mijn broer Piet. Het is duidelijk dat hij een moeilijk leven heeft gehad. Ik wens jullie verder veel succes met het werk voor de natuur.
Ype de Haan, Grijpskerk

Fraai en aangrijpend monument voor een bizarre kerel, een moeilijk maar ook mooi mens, met nare harde trekken maar ook een onverwachte zachtheid. Goed geschreven trouwens, dat boek, enfin dat ik het in één ruk uitlas zegt wel genoeg.
Fred Hustings, Malden

Gisteravond het boekje “Het verhaal van Pieterrr” in 1 keer uitgelezen. Dit 72 pagina tellende boekje is groots in zijn eerlijke woorden, in juist zijn kleinheid. Treffend, legt veel bloot, de zuiverheid en zelfkennis wordt in 72 pagina’s verwoord en dit zonder tierlantijnen, zonder opsmuk. Gewoon puur. Een boek dat raakt, een boek dat je bij blijft. Zoveel herkenbaarheid. Een compliment. Dank je wel voor dit BOEK!!!!
Rita van Liere, Heveadorp

Het boekje is een mooi eerbetoon aan een bijzonder mens.
Aaldrik Pot, Norg

Wat een eerlijke beschrijving van iemand die door hoe die toevallig in elkaar zit veel moeilijkheden tegenkwam in het leven. Gelukkig ook mooie dingen omdat hij zo kon genieten van alles wat er buiten gebeurde. Als hij er niet kwaad van werd dan. Ik kan me trouwens wel voorstellen waar hij zich druk om maakte. Elk onrecht tegen mensen en dieren die zich niet kunnen verweren is teveel. En een beetje activisme is nooit kwaad zonder de verbondenheid met andersdenkenden uit het oog te verliezen.
R. van Hiele

Prachtig, bijzonder en ontroerend verhaal. Lijkt mij de moeite waard voor iedereen, ook mensen die Pieter niet of nauwelijks gekend hebben (zoals ik).
André van Roon, Leiden

Ik heb gisteravond je boekje over Pieter in één avond geboeid uitgelezen! Ik zal het later zeker nog eens geheel lezen. Ik ken de man niet, maar nu is hij geen onbekende meer voor mij.
Ronny Hullegie, Nijverdal

Prachtig verhaal, in 1x uitgelezen en me geen moment verveeld. Veel grappige momenten ook. Denk dat Pieter hier veel recht mee wordt gedaan.
Willem van Manen, Assen


Wanneer u ook wilt reageren naar aanleiding van de website of het boek, kan dat hieronder in de digitale “bloknoot”.