Camper

Camper te koop:
Volkswagen T3, bouwjaar 1990, camperinbouw 1994, km stand 210.000, groen met een wit verhoogd dak, in uitmuntende staat van onderhoud, zowel van binnen als van buiten, en rijklaar.

Na 28 jaar gaan wij afscheid nemen van onze camperbus, die ons op vele mooie plaatsen in Europa bracht, op korte en langere tripjes. Naar Zuid-Frankrijk met onze puberzonen die hem veel te klein vonden en liever zo’n grote, witte bak hadden, diverse malen een midweek met onze kleinzoons, maar meestal met zijn tweeën. Zestien jaar lang vergezelde Dirk (hondje) ons, de laatste vier jaar was Tommie van de partij. Wij hebben ongelofelijk veel plezier van onze camper gehad, maar we worden een dagje ouder en strammer en zijn toe aan wat meer ruimte en een vast bed. We hebben een Peugeot Boxer gekocht die inmiddels is ingebouwd.
Onze vakantiebus is al die jaren vertroeteld, heeft buiten het seizoen altijd in de garage gestaan, is volledig roestvrij en kreeg jaarlijks een grote beurt. Het is een eenvoudige bus, zonder airco en met een kruissnelheid van 90-100 km/uur. Hij rijdt op diesel rond de 1 op 11, afhankelijk van wind en landschap. Hij heeft ons zowel naar de Pyreneeën als de Alpen gebracht, door hoge bergen en diepe dalen, op lage klimsnelheid weliswaar, maar zonder het ooit af te laten weten.
Het voordeel van een eenvoudige bus is dat er weinig aan kapot kan gaan. Het nadeel is dat je niet onder de Eiffeltoren of de Dom van Utrecht kunt kamperen, omdat er in een aantal steden (terecht) beperkingen zijn opgelegd ten aanzien van dieseluitstoot. Voor ons was dat geen probleem, wij mijden zoveel mogelijk alle drukte. Het busje is oersterk en kan nog jaren mee volgens de garage.

In de camper is aanwezig: 2 pitsgastoestel, koelkastje (zonder vriesvak, aan te sluiten op gas, elektrisch, en (rijdend) op de accu), radio en cd-speler, kachel (in de vloer), waterreservoir van ruim 30 l., afvalwatertank, trekhaak en fietsenrek voor twee fietsen, een breed zonnescherm met zijflappen, 2 wielblokken (om een schuine stand te corrigeren), 15 m verlengkabel, een gastank en de complete keukeninboedel. Er is veel kastruimte (zie foto’s). Tevens is er veel ruimte boven de stoelen, onder de zitbank en onder de achterklep.

Tot onze verrassing bleek bij de taxatie dat de bus een ‘oldtimer’ is geworden. Het is dus niet alleen een mobiel vakantiehuisje maar tevens een beleggingsobject, een collectors item, dat jaarlijks in waarde toeneemt. Voor meer informatie: 0521 – 597218 of mariaquist@kpnplanet.nl .

De vraagprijs is € 17.900,-. De bus staat in de showroom van autobedrijf Wanningen B.V. in Dieverbrug, tel. 0521-591216, info@autowanningen.nl . Voor meer informatie mariaquist@kpnplanet.nl en autobedrijf Wanningen.

Hieronder een foto-overzicht van 28 jaar camperen en een aantal actuele foto’s (26 februari 2022).

 

28 jaar camperen